Over ons


Het project

Het Kids-House is een kleinschalig weeshuis in Ho Chi Minh stad in Vietnam.

In navolging van andere kleinschalige projecten gesponsord door Nederlandse ondernemers isin 2004 besloten een eigen tehuis op te zetten. Specifiek een tehuis voor meisjes omdat voor deze groep weinig plaatselijke aandacht was. Hiervoor werd de Stichting Kidshouse HCM opgericht.

De stichting is een kleinschalige charity organisatie die voor de totale verzorging van 20 meisjes tussen de 4 en 17 jaar zorgt. Deze meisjes waren kinderen zonder enige toekomst, ouders overleden, in de gevangenis of aan de drugs. Deze meiden leefden op straat.

De politie van HCM haalt deze kinderen van de straat en de meisjes die het meest gemotiveerd zijn om hun leven te veranderen en daarnaast bereid zijn zich aan de regels van het huis te houden en scholing te volgen, krijgen een plaats in ons Kidshouse.

Hier worden de kinderen liefdevol opgevangen door een moeder die daar 24/7 aanwezig is, geholpen door 2 assistenten, en kunnen zij beginnen aan een kansrijke toekomst.

Velen behoren inmiddels tot de beste leerlingen van hun jaar en hopelijk gaat volgend jaar een van de meiden die inmiddels 10 jaar bij ons is studeren voor accountant!

De totale kosten van dit project worden vanaf het begin gedragen door een aantal sponsoren die 1 euro per kind per dag betalen. De stichting heeft geen enkele overhead doordat alle bezoeken van de sponsoren plaatsvinden tijdens zakenreizen en vakanties en alle werkzaamheden door vrijwilligers gedaan worden.

De oprichters van het Kids House

Het idee voor de oprichting komt voort uit de reizen van Jos en Yvonne van Opdorp, die voor hun werk voor PTMD door heel Aziƫ reizen. In Vietnam werden ze geconfronteerd met de slechte leefomstandigheden van straatkinderen in Ho Chi Minh en wilden ze daar iets aan doen.

Word ook donateur