Bedankt voor jullie steun!

Zoals altijd met kerst doen we jullie verslag van het kidshouse , ook om te bedanken voor jullie steun het afgelopen jaar.
Dit jaar is de eerste keer in ons 15 jarig bestaan dat we het kidshouse maar 1x hebben kunnen bezoeken, om alles te checken en te bespreken, dit was in januari toen Jos daar met Nina was, hier hebben wij jullie destijds uitgebreid over geïnformeerd.

Het contact verloopt nu per mail en we worden zoals altijd elk kwartaal geïnformeerd over de uitgaven die gedaan zijn, en we krijgen een vooruitzicht van de kosten van het komend kwartaal.
Op financieel gebied kunnen we dus zeggen dat we alles goed onder controle hebben.

Op emotioneel en sociaal gebied missen we onze bezoekjes enorm, we weten dat alle kinderen en de leiding in goede gezondheid verkeren, wat op zich goed nieuws is natuurijk .
We weten echter ook dat de lockdown in Vietnam erg streng geweest is, en dat de kinderen periodes van 6 weken niet naar buiten mochten. Dit lijkt ons gezien de ruimte in het huis een erg zware taak voor kids en leiding, Naar hun zeggen hebben ze dit allemaal goed doorstaan. We hebben in die tijd erg met hun meegeleefd.
We hopen hun dan ook in 2021 te kunnen zien !

Voor wat betreft de financiën, de kosten voor het totale kidshouse zullen voor 2021 tussen de 18.000 -20.000 dollar zijn, dit is 950 dollar (770 euro) per kind per jaar.
Met dit bedrag is dus alles gedekt , onderdak, scholing, gezondheidszorg kleding voeding enz.
Keer op keer realiseren wij ons dat we met zo’n relatief klein bedrag 1 meisje in plaats van een uitzichtloos en onveilig bestaan, de mogelijkheid bieden op een goed, stabiel, gezond, kansrijk en liefdevol leven., Met dit bedrag maken we een ongelooflijk groot verschil wat bijna niet is voor te stellen .
Wij zijn 15 jaar geleden begonnen met een euro per kind per dag, dit is nu net geen 2 euro per kind per dag, de jaarlijkse bijdragen hebben wij altijd op 365 euro per kind gehouden en de tekorten die daardoor ontstonden met evenementen zoals ,Wandelen, fietsen en BBQ in 2017 en de kidshouse party “ in 2019 opgevangen.

In 2015 zijn 6 kinderen van sponsoren voor 6 weken naar het kidshouse gegaan om de Kids een vakantie aan te bieden plus engels te leren, zij hebben toen zelf een middag georganiseerd, om het geld hiervoor bijeen te krijgen.
Deze groep inmiddels jong volwassenen hebben in 2019 een geweldige feest georganiseerd voor ons kidshouse met een fantastische opbrengst. Het idee van het feest was om er een familie dag van te maken , jong en oud samen , dit is een fantastische en memorabele dag geworden .
Ze zijn voornemens eind 2021 weer iets te organiseren, zodra eer een datum bekend , sturen we een “save the date “

Voor nu hopen wij dat we in het nieuwe jaar weer op jullie bijdrage mogen rekenen, en wensen wij jullie een geweldig 2021 toe.

Jos en Yvonne van Opdorp

Jullie kunnen ook volgen op Instagram : kidshouse.vietnam

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *