Bezoek JP & Martine

Vandaag hebben Martine en ik het Kidshouse bezocht. Voor mij was het inmiddels 10 jaar geleden maar het was weer zoals vanouds een feest om die meiden te bezoeken. Wat is er veel veranderd in die tijd. Opgegroeid van kleine meisjes van ongeveer 5, 6 jaar oud, zijn het nu ineens pubers geworden. En je kunt nu ook ineens rechtstreeks communiceren met ze vanwege de Engelse les, mogelijk gemaakt door Julie.

Het was wel heel confronterend om mee te maken hoe bijzonder het allemaal is. Het is nu de tijd van Chinees/Vietnamees nieuwjaar, een tijd dat men hier met z’n familie doorbrengt maar de enige familie die deze meiden hebben zijn wij. Het voelde bij mij als of ik de “oom uit AustraliĆ«” ben die zijn nichtjes in NL eens in de zoveel jaar weer eens ziet. De meiden uit het Kidshouse blijven dus de hele vakantie in het huis omdat ze verder geen familie hebben. Ontroerend maar ook heel blij dat we het verschil kunnen maken voor deze club.

Voor mij (Martine)was het de eerste keer dat ik na al die jaren het kidshouse ging bezoeken. Wat een ongelooflijk bijzondere dag was het! Wat zijn de meisjes allemaal lief en aanhankelijk. Ze hebben enorme behoefte aan knuffelen en lichamelijk contact. Geweldig om te zien hoe blij ze zijn.
Een paar maanden geleden is er een nieuw meisje van 14 jaar bijgekomen vanuit een andere provincie. Haar vader is overleden aan corona. haar moeder en ooms eisten van haar dat ze met bedelen iedere dag 30 euro ophaalde. Als dat niet lukte werd ze geschopt en geslagen, bovendien ook misbruikt. Ze heeft in de kranten gestaan en de situatie is op tv geweest. De overheid heeft ingegrepen en haar daar weggehaald en in het kidshouse geplaatst. Moeder en ooms hebben 10 jaar gevangenisstraf gekregen….. En dan zie je haar hier rondlopen met een blij gezicht en helemaal op haar gemak, fantastisch!!!!!!

Donaties van harte welkom!
Stichting Kids HCM
NL61RABO0105231541

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *