Ho Chi Minh tijdens Corona

Lieve Vrienden van het kidshouse,

Eindelijk hebben we nieuws van het kidshouse, het is niet veel maar fijn om wat te horen. Normaal gesproken zijn we minimaal 4x per jaar in Ho Chi Minh, maar door Corona zijn is het alweer 2 jaar geleden dat we er zijn geweest.

Sjoukje Roem een goede vriendin van mijn zus, woont daar en zou 26 augustus eindelijk terugkeren naar Ho Chi Minh. Zij zou bij het kidshouse langsgaan om te kijken hoe het gaat, de kinderen en Tam( de moeder) zijn gezond, dat is het belangrijkste, maar ook goed te weten hoe ze de corona tijd doorkoment, al maanden met 21 personen in quarantaine in 1 klein huis, moet toch wel heel moeilijk zijn. Ook zouden we graag weten of alle kinderen nog in het huis zijn. Uiteraard maken we elke 3 maanden geld over, maar normaal bespreken we ook elke 3 maanden de uitgave face to face, we hadden gehoopt dat Sjoukje dit allemaal kon bespreken, maar helaas haar reis naar HCM is ook weer vertraagd. De lockdown in HCM is nu in ieder geval tot 8 september. Er wordt volop gevaccineerd, maar de overheid vindt de situatie nog steeds verontrustend dus de quarantaine blijft, je mag zelfs je hond niet uitlaten, mensen in de “groene Area” mogen 2x per week boodschappen doen en in de ‘Rode area” mogen zelf geen boodschappen doen, dat doet het leger voor je. Het kidshouse ligt in code Rood.

Wij hebben 3 foto’s ontvangen, was zo heftig om te zien, hoe groot ze zijn geworden, ze zien er goed uit, maar wat zullen ze een achterstand hebben opgelopen met school, sommige meisjes zouden officieel het huis moeten verlaten gezien hun leeftijd, dus belangrijk om te weten hoe ze dit gaan oplossen en of de staat het toestaat dat ze langer mogen blijven.. Dus wij zijn zo blij dat Sjoukje zodra ze kan naar Vietnam zal gaan, alwaar ze 2 weken in quarantaine in een hotel zal moeten en dan nog 2 weken thuis quarantaine, dus het zal in het gunstigste geval begin oktober zijn voordat er iemand langs kan gaan. Voorlopig ga ik proberen wat meer kontakt via de mail te onderhouden.

Ik ontving onderstaande mail, normaal gesproken heb ik kontakt met Thanh zij is inmiddels 83 jaar en heeft haar werk overgedragen aan iemand anders maar dat kontakt loopt wat moeizamer, dus ik probeer het nu via Thuy zij is een vriendin van Tam( moeder huis) en spreekt engels . Zie hieronder haar mail.

Dear Yvonne,

Hope that you and your family are in good health. Here in Vietnam, the situation is very serious mostly in Ho Chi Minh City, a lot of people are contamined with the variant Delta, and also many people died. We have lock down for many months. Last time I visited the shelter and Men Thanh, it’s end of April, now we talked to each other through zalo.
Please find attached some photos. Children are staying, studying, playing,… living indoors.
We don’t think that children can return to school next September.

We hope we can fight the virus, accelerate the vaccinations… and return to normal life surely-I think- with a lot of changes.
We miss you and your family. We look forward seeing All of you soon in Vietnam.
Stay secure and good health.
Thuy

Mochten we meer nieuws ontvangen, laat ik het jullie weten!
Jullie kunnen ons ook volgen via instagram: Kidshouse.Vietnam

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *